Achtergrond

Aangesloten woningenEind 2013 is door bewoners aan de Snitserdyk aan de provinciale bel getrokken. Bij de woningen tussen Leeuwarden en Sneek is geen of weinig internetcapaciteit beschikbaar. Een groep actieve bewoners heeft daarom samen een werkgroep gevormd, met als naam Werkgroep Glasvezel Snitserdyk. De allereerste stap voor glasvezel is gezet.

De werkgroep heeft hard gewerkt. De inzet van de werkgroep heeft ertoe geleid dat er inzicht is in de mogelijkheden en kosten voor de aanleg van glasvezel. In 2014 hebben veel mensen aan de Snitserdyk zich aangemeld op Friesland.OpGlas.nl en daarmee hun behoefte aan snel internet kenbaar gemaakt. Vlak voor het indienen van de subsidieaanvraag op 1 juni 2014 is het benodigde aantal gehaald. Begin september is deze subsidieaanvraag goedgekeurd*, als één van de provinciale start-up projecten.

Bent u onlangs aan de Snitserdyk komen wonen? En wilt u uw woning alsnog aansluiten op glasvezel? Alle woningen die zich binnen het lichtblauwe gebied bevinden op het kaartje rechts, kunnen worden aangesloten. Neem voor meer informatie contact met ons op via webteam@opglas.nl.

 

 

*De provinciale subsidieregeling is inmiddels afgelopen.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check